Mylogenics en revalidatietraining

Zou je graag willen herstellen van fysieke klachten die maar niet verdwijnen?

Wat is Mylogenics?

Mylogenics is een uiterst effectieve methode voor het testen en behandelen van blessures, revalidatie en het verbeteren van prestaties. Het kan ook preventief worden gebruikt om blessures te voorkomen. Met spiertesten identificeert de practitioner snel de zwakke punten in het spier- en zenuwstelsel.

lees meer
Scott - Mylogenics Practitioner en Personal Trainer

De oorzaak van je pijn komt meestal niet van de plek waar pijn voelt.

Voorbeeld: Door stress, kou, een depressie of verkeerde werkhouding verandert het lichaam langzaam, het neemt een andere houding aan.

Wanneer dat een langere tijd  duurt, neemt de onbalans in spierspanning toe. Tot het moment dat de trekkracht op de nek- en schouderspieren zo groot is dat ze pijnklachten veroorzaken.

Dit soort klachten ontstaan geleidelijk en worden langzamerhand steeds erger.

Mylogenics™ richt zich op het weer in balans brengen van de spieren.

  • Door de werking tussen spier en hersenen te herstellen
  • Door middel van simpele krachtoefeningen
  • Soms door een diepe massage om verklevingen op te heffen.

Vertrouw in de genezingskracht van je lichaam!

Spiertesten

Bij Mylogenics worden met behulp van spiertesten zwakheden in het spier- en zenuwstelsel opgespoord. Diverse specifieke protocollen, zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatietesten, bieden goed inzicht in het functioneren van het spier- en zenuwstelsel.

Door het gebruik van deze spiertesten kunnen de oorzaken van deze zwakheden worden aangepakt. Hierin onderscheidt deze methode zich van bijvoorbeeld fysiotherapie, waarbij veelal de symptomen worden behandeld en de resultaten van de behandeling vaak teleurstellend zijn.

soorten mylogenics

Welke klachten kunnen worden behandeld

Veelvoorkomende klachten die wij met succes behandelen zijn:

  • Nek, schouder en rugpijn
  • Herniaklachten
  • Frozen Shoulder
  • Bekkeninstabiliteit
  • Lopersknie
  • Mobiliteitsproblemen

Vraag je je af of jouw klacht ook met Mylogenics kan worden behandeld? Neem dan even contact op.

Daarnaast kan Mylogenics worden toegepast bij personal training voor prestatieverbetering of preventief om blessures te voorkomen.

revalidatie

Mylogenics is onder te verdelen in drie verschillende methodes:

Activation: Door Activation-technieken wordt het neuromusculaire systeem geactiveerd via de bijbehorende reflexpunten. Dit stelt specifieke spieren of spiergroepen in staat om hun functie effectiever uit te voeren. Vooral bij actieve sporten kan het activeren van deze punten de prestaties aanzienlijk verbeteren. Heb je je weleens afgevraagd waarom sprinters vaak op de buitenkant van hun dijen slaan voor een 100 meter sprint? Ze activeren hiermee, vaak onbewust, hun bilspieren.


Rehab: Rehab-technieken worden toegepast in de revalidatie van blessures en bij spier- en gewrichtsproblemen. Deze actieve technieken, gericht op kracht, explosiviteit, snelheid en uithoudingsvermogen, kunnen de hersteltijd na een blessure aanzienlijk verkorten. Een Mylogenics Practitioner die gespecialiseerd is in Rehab heeft een uitgebreid repertoire aan technieken om specifieke aandoeningen zoals knie-, schouder- en lage rugklachten te behandelen. Met spiertesten wordt de oorzaak van de klachten vastgesteld. Vervolgens worden bepaalde spieren of spiergroepen versterkt door oefeningen, terwijl andere spieren of spiergroepen worden losgemaakt om bijvoorbeeld verklevingen te behandelen.


Release: Release is een techniek die zich richt op het behandelen van adhesies (verklevingen) in spieren, fascia en zenuwen. Deze methode kan de duur van blessures aanzienlijk verkorten en kan ook leiden tot een aanzienlijke toename van kracht. Release maakt gebruik van Instant Mobility Stretching. Het losmaken van spieren kan soms pijnlijk zijn, maar je bepaalt altijd zelf je pijngrens.

"In de natuur herstellen dieren veel sneller van vergelijkbare verwondingen dan mensen. Ze hebben geen ijszakken, medicatie of injecties nodig. Ze herstellen functioneel door te luisteren naar de signalen van hun lichaam die essentieel zijn voor herstel."

Revalidatie en performance 

Revalidatie met behulp van Mylogenics

Volledige revalidatie kost tijd. Het herstel van zacht weefsel verloopt in fases, de hersteltijd kan worden geoptimaliseerd, of bij verkeerde behandeling worden vertraagd. Bij STERK streven we ernaar om jouw revalidatieproces te optimaliseren. Dit doen we altijd op een verantwoorde wijze. Wanneer je jouw lichaam op de juiste manier behandeld kan het wonderbaarlijk snel herstellen, met behulp van Mylogenics gaat dit in de meeste gevallen twee keer zo snel!


Herstel

De eerste fase van herstel is de ontstekingsfase. Een erg herkenbare periode, gekenmerkt door dikte, warmte, roodheid en pijn. Deze fase duurt drie tot vijf dagen. Je lichaam werkt hard aan een optimale omgeving voor herstel.

Tijdens de volgende fases maakt het lichaam een nieuw netwerk van weefsel aan om bijvoorbeeld een spierscheur te dichten. Zodra de scheur dicht is moet het weefsel sterker worden, het weefsel weer compleet belastbaar maken kan lang duren. Met behulp van Mylogenics kunnen wij dit proces aanzienlijk versnellen.

Tijdens een revalidatie traject versterken we direct alle zwakke schakels in jouw lichaam, maken we een effectief en verantwoord trainingsschema én bevorderen we je herstel met voeding- en supplementadvies.

Wil je meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Plan dan nu een afspraak in!

Tarief

Performance optimalisatie met Mylogenics

Naast de behandeling van pijnlijke, vastzittende spieren, blessures en revalidatie helpen wij ook met performance optimalisatie. Bijvoorbeeld voor een hardloopwedstrijd, of om nu eindelijk je personal records in de gym eens te verbreken. Je range of motion en kracht verbeteren we binnen één behandeling.


Hoe werkt performance optimalisatie?

We zoeken binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen jouw spiergroepen op. Deze kunnen we direct behandelen en al na de eerste Mylogenics behandeling merk je het verschil.

Daarbij werken we met Mylogenics Activation. Door middel van activatiepunten verspreid over het lichaam, zetten we de spiergroepen aan het werk die nodig zijn om je doelen te behalen.

Heb je jezelf bijvoorbeeld afgevraagd waarom sprinters altijd op de buitenkant van hun dijen slaan voordat ze hun sprint trekken? Hiermee activeren ze hun bilspieren, die veel explosieve kracht kunnen leveren tijdens de wedstrijd.

Wil je meer informatie, maak dan nu een afspraak!

Behandeltarief

CONSULT met BEHANDELING

Duur 45 minuten - €75

Een intakegesprek met behandeling is essentieel om vast te stellen of Mylogenics™ de klacht kan verhelpen en hoe je lichaam op Mylogenics reageert. Tijdens de behandeling worden triggerpoints aangepakt en spieren los gemaakt, daarnaast krijg je een persoonlijk advies en een trainplan om op te trainen.


Het benodigde aantal behandelingen varieert per persoon. Meestal zijn 4 tot 10 behandelingen afdoende, maar langdurige klachten en blessures kunnen complexer zijn en meer tijd vergen om te herstellen. Het is soms even zoeken en testen wat werkt.


Kan ik de kosten declareren bij mijn zorgverzekeraar?

Onze Mylogenics Practitioner is geen fysiotherapeut. Op dit moment worden alleen behandelingen die worden uitgevoerd door een fysiotherapeut (deels of geheel) door de zorgverzekeraar vergoed. Het is wel mogelijk om behandelingen zakelijk te betalen, dan ontvang je een BTW factuur.

* Wanneer je een abonnement bij STERK hebt ontvang je korting op het tarief.

Je vind ons in Naarden direct langs de A1, gratis parkeren