Small group training uitleg
Training
Floor
Training
08/11/2022
2 min

Small group training uitleg | Kleine groep, groot resultaat

08/11/2022
2 min

Small group training is één van de trainingsvormen die je bij sportscholen tegenkomt. Hier vind je de uitleg over wat deze trainingsvorm inhoudt. Small group training uitleg.

In dit artikel krijg je uitleg over wat small group training is, zodat je goed kunt bepalen of het iets voor je is.

Wil je ervaren hoe small group training is? Schrijf je dan in voor de Try-Out van de STERK small group training.

Small group training is …

Small group training is trainen in klein groepsverband. In een groep van 3-12 personen train je onder persoonlijke begeleiding van speciaal opgeleide Personal Trainers, maar deel je de kosten over meerdere personen. Doordat de groep klein blijft, is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht, maar kan je nog steeds het plezier van trainen met een groep houden!

Tijdens een small group training wordt er veel gebruik gemaakt van circuittrainingen waarin Full Body training centraal staat en training we de grote spiergroepen. Je doet verschillende oefeningen op het gebied van kracht, mobiliteit en conditie. We leren je functioneel te trainen, maar er wordt ook gebruik gemaakt van energy- en krachttoestellen.

Small group training is IDEAAL indien je op zoek bent naar:

 • Persoonlijke aandacht
 • Motivatie vanuit de groep
 • Plezier met de groep
 • Gedeelde kosten

De STERK visie op small group training

Onderstaande visie van STERK vind je terug in de Small group trainingen bij STERK.

 • 45 minuten - Als je 45 minuten intensief en met aandacht traint, heb je een effectieve work-out gedaan. Bij STERK duren de groepslessen 45 minuten. De training hebben een vast format, waardoor je oefeningen herkent en sneller progressie boekt. Daarnaast ben je verzekerd van ervaren en enthousiaste trainers die je tijdens de 45 minuten groepstrainingen optimaal begeleiden voor MAXIMAAL resultaat.

 • Full body - Wanneer je een druk en vol leven leidt, is een full body training 'de manier' om je hele lichaam ZEER effectief te trainen. Je pakt alle grote spiergroepen aan met een paar oefeningen, zo verbeter je je techniek en bereik je in kortere tijd je doelstellingen. We maken maatwerk trainschema's en al onze lessen zijn full body, dan weet je zeker dat je in korte tijd optimaal traint.

 • Mind  Muscle - Mind Muscle connectie is de koppeling tussen je gedachten en je bewegingen. Als je dat op een goede manier toepast, wordt de contractie in je spieren beter, waardoor de spieractivatie toeneemt. De trainingen hebben een vast format, waarin je oefeningen herhaalt en beter uit gaat voeren. Zo voorkom je blessures en boek je betere resultaten!

Soorten small group trainingen

Bij STERK kun je onder andere onderstaande small group trainingen volgen.

 • STRK TRAINING - Voor gevorderden. Train in een cyclus van 6 weken en focus op sterker worden en techniek. Vooral functioneel trainen met los materiaal en barbells. Train je Squat, Bench Press en Deadlifts op herhaling.
  Sterker worden: ✔✔✔✔✔ Intensiteit: ✔✔✔ Mobiliteit: ✔✔ Vetverbranding: ✔✔

 •  FITNESS CIRCUIT - Circuittraining voor iedereen. Focus op aanleren techniek. Circuit voor spieropbouw met functionele oefeningen en gebruik van fitness- en energytoestellen, je traint op tijd. De training wordt aangepast naar niveau.
  Sterker worden: ✔✔✔Intensiteit: ✔✔Mobiliteit: ✔✔✔Vetverbranding: ✔✔

 • STRENGTH EN CONDITION - Spier- en conditietraining voor gevorderden. Pittige combinatie van kracht en uithoudingsvermogen, functionele oefeningen en gebruik van energytoestellen. Deze training gaat op tijd.
  Sterker worden: ✔✔✔ Intensiteit: ✔✔✔ Mobiliteit:  Vetverbranding: ✔✔✔

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Lees ook de blog “Small group training voorbeeld”.

Categorieën