Welke schoenen voor krachttraining
Training
Floor
Training
10/02/2022
1 min

Welke schoenen voor krachttraining?

10/02/2022
1 min

Krachttraining is super gezond voor je en heerlijk om te doen. Omdat je met gewichten aan de slag gaat is. het verstandig om te zorgen dat je schoenen goed zijn. Welke schoenen voor krachttraining?

Stabiliteit is belangrijk

Goede sportschoenen zijn belangrijk, maar belangrijker nog is weten wélke schoenen je waarvoor gebruikt. Voor krachttraining heb je aan dempende hardloopschoenen eerlijk gezegd helemaal niets. De zachte hardloopzolen zorgen voor verlies aan stabiliteit bij het trainen met gewichten. Stabiliteit is belangrijk en zorgt ervoor dat je beter en meer kracht kunt leveren.

Voor gewone krachttraining heb je in principe geen dure schoenen nodig. Het is belangrijk dat je stabiel staat, met voldoende profiel voor goede grip en een stevige zool. Zorg ervoor dat de schoenen ook voldoende ondersteuning bieden aan je enkels, zeker als je zwakke enkels hebt. Gympen met een verharde hiel zijn ideaal voor krachttraining. Een verhoogde hak is af te raden.

Voorbeelden schoenen

Je kunt om te beginnen bijvoorbeeld al heel goed uit de voeten met een paar Converse All Stars. Zolang je geen sprintjes trekt en sprongen maakt zijn de harde en platte zolen van All Stars ideaal. Ook de Nike Legend Essential 2 heeft een platte, stabiele hak en biedt flexibiliteit onder de tenen. Andere aanraders zijn de Reebok Nanoflex TR 2.0, Adidas ZX Flux Core en de Asics Upcourt 5, om er een paar te noemen. Ga je professioneel of zwaarder trainen, dan is het de moeite waard speciale gewichthefschoenen aan te schaffen.

Wil je meer weten over het belang van goede schoenen of wat advies, vraag het ons gerust!

Categorieën