Krachttraining door afvallen
Training
Floor
Training
08/15/2022
1 min

Afvallen door krachttraining ervaring

08/15/2022
1 min

Naast goed op je voeding te letten, is krachttraining een goede manier om af te vallen. In dit artikel leggen we uit waarom het beter is voor afvallen dan cardiotraining en delen wij afvallen door krachttraining ervaringen.

Benieuwd om dit gelijk te ervaren? Boek dan nu geheel vrijblijvend een Try-out bij STERK Lifestyle Gym.

Waarom krachttraining afvallen makkelijk maakt

Bij afvallen wordt vaak in de richting van cardiotraining gedacht, maar dat is helemaal niet de enige manier! Afvallen met krachttraining is eigenlijk effectiever, makkelijker en interessanter. Hieronder de vier belangrijkste redenen:

1. Je verbrandt langer calorieën
2. Je behoudt je spiermassa
3. Je krijgt meer definitie in spieren
4. Het verhoogt je rustmetabolisme

Doordat je met krachttraining op hoge intensiteit sport, verbrand je na het sporten én bij het herstellen van de spieren nog calorieën. Ook behoudt je tijdens het afvallen je spiermassa, wat met cardiotraining niet altijd zo is, én je krijgt meer definitie in je spieren. Omdat je je spiermassa vergroot verhoog je bovendien je rustmetabolisme. Je ziet het al, ontzettend veel redenen waarom krachttraining perfect is om af te vallen!

Ervaringen

Lees onderstaande 2 ervaringen van tevreden STERK-leden die zijn afgevallen door krachttraining.


Na 2 keer het zomer fit programma gevolgd te hebben ben ik bijna 9 kilo kwijt! Erg blij met de trainingen bij STRK Naarden, kleine groepen, mooie sportschool en lieve enthousiaste trainers!  ~EstherDit is echt zo'n fijne sportschool! Echt een lifestyle gym met mensen die weten wat ze doen. Goede fitnesslessen waar je traint met gewichten en allerlei fitnessapparaten. Ik ben uitgebreid doorgemeten en weet nu wat mijn vetpercentage is etc. Daarop gebaseerd een mooi trainings- en voedingsschema gekregen. Na 5 weken was ik idd de beloofde 5 kilo kwijt. Zo fijn zo voor de zomer;). Soms ren ik even naar binnen voor 45 minuten trainen en soms maak ik er een uitje van met sauna en proteineshake aan de bar.
~Marije

Lees ook "5 kilo aangekomen in 2 weken, wat nu?"

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Categorieën