PREVENTIE en HERSTEL

Onze effectieve aanpak en de toepassing van nieuwe behandelmethodes en technieken resulteert in snelle verbetering van klachten die eerder niet verbeterden

ontdek MYLOGENICS


DE MYLOGENICS METHODE

EEN UNIEKE REVALIDATIE & BEHANDELMETHODE VOOR ALLE SOORTEN (CHRONISCHE) BLESSURES  
Mylogenics™ is een geavanceerde test- en behandeltechniek die direct resultaat biedt. Het is gericht op preventie, behandeling en het verbeteren van prestaties, en combineert technieken uit verschillende therapieën, zoals ART (Active Release Techniques), Muscle Activation, Functioneel rekken en bewegen.


Met Mylogenics™ identificeren we snel de zwakke punten in het spier- en zenuwstelsel. Het doel is om de structuur, beweging en functie van de weefsels te herstellen, en verklevingen in zenuwvezels en bloedvaten los te maken. Behandelingen bieden snelle verlichting van pijn en een onmiddellijke verbetering van sportprestaties, alsmede een soepelere beweging in het dagelijks leven.

Is Mylogenics™ geschikt voor mij?

Als je klachten ervaart en wil onderzoeken of Mylogenics™ de oplossing voor jou kan zijn, bezoek dan Mylogenics Nederland voor meer informatie. Voor optimale resultaten is het cruciaal om naast je behandeling een gericht trainingsschema in de sportschool te volgen, en wij staan klaar om je daarbij te ondersteunen. Wil je weten welke behandelmethode het beste aansluit bij jouw behoeften? Neem dan contact met ons op.

De Mylogenics™ behandeling

Bij Mylogenics™ gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van je klacht. Bij 80% van de blessures is het namelijk zo dat daar waar je pijn hebt, niet de oorzaak van de klacht zit.

Met behulp van Mylogenics™ worden de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel binnen enkele minuten opgespoord. Verschillende specifieke testprotocollen, zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatietesten, dragen bij aan het creëren van een nauwkeurig beeld. De zwakke schakels worden direct behandeld, en er kan een doelgericht trainingsschema en/of advies over voeding en/of suppletie worden aanbevolen om het herstel te bevorderen. 

Behandelde klachten

  • Nekklachten, veelal gepaard met hoofdpijn
  • Rugklachten
  • Verminderde mobiliteit in de heupen.
  • Last van de schouder, Frozen Shoulder
  • Last van knieën
  • pees / biceps ontstekingen
  • biceps ontstekingen
  • pols blessures
  • bovenbeen blessures

Behandeling verloop

Een intakegesprek met de eerste behandeling duurt 60 minuten en is essentieel om vast te stellen of Mylogenics™ de klacht kan verhelpen en hoe je lichaam daarop reageert.


Aansluitend wordt er een behandelplan voorgesteld. Mylogenics™ vervolgbehandelingen duren 25 tot 45 minuten. De spieren worden gericht behandeld en 'losgemaakt', waarbij het belangrijk is dat je vervolgens zelf de spierfuncties gaat stimuleren. Dit houdt in dat je specifieke oefeningen gaat doen om de spieren te versterken en de klacht(en) te verhelpen.


Het benodigde aantal behandelingen varieert per persoon. Meestal zijn 4 tot 10 behandelingen afdoende, maar langdurige klachten en blessures kunnen complexer zijn en meer tijd vergen om te herstellen.

Tarieven

INTAKE CONSULT + 1e BEHANDELING

Duur 60 minuten - €85

✓ Uitgebreide diagnose stellen, uitvraag naar de klachten en pijn

✓ Spier- en gewrichtsfuncties testen

✓ Spieren behandelen of triggerpoints uitschakelen met als doel directe verbetering/verlichting

✓ Spier-, buik-, orgaanfascia optimaliseren

✓ Bewegingsadvies


VERVOLGBEHANDELINGEN

Duur 45 minuten  - €75

Duur 25 minuten - €45

✓ Neuromusculaire behandeling met doel (directe) pijnverlichting/mobiliteitsverbetering

✓ Directe doelgerichte oefeningen onder begeleiding


* Wanneer je een abonnement bij STERK hebt ontvang je korting op bovenstaande tarieven.

Kan Mylogenics™ iets voor mij betekenen als ik al onder behandeling ben (geweest)?

Een gecertificeerd Mylogenics™ Practitioner kan bepalen of iemand baat heeft bij een behandeling. Veel mensen die elders zonder succes zijn behandeld zijn alsnog verbaasd over de acute verbetering van hun klachten na een Mylogenics™ behandeling.

Veel patiënten zijn na slechts één tot twee Mylogenics™ behandelingen al enorm geholpen.

Wat als mijn arts een operatie aanraadt?

Er zijn uiteraard gevallen waarbij een operatie onvermijdelijk is. Aangezien Mylogenics™ een niet-invasieve methode is zonder bijwerkingen is het altijd de moeite waard om dit eerst eens te proberen. Overleg eventueel eerst met je behandelend arts.

HET TEAM van STERK

Mylogenics in de buurt van: Naarden, Bussum, Laren, Blaricum, Huizen, Muiden, Weesp

Locatie in NAARDEN, direct langs de A1, gratis parkeren