teambonding en krachtopbouw

PREVENTIE en HERSTEL

Beweeg pijnvrij met de ondersteuning van STERK

Preventie en herstelmogelijkheden bij STERK GYM

Pijnvrij bewegen is cruciaal, daarom zijn al onze trainers opgeleid om bewegingsproblemen te herkennen en direct aan te pakken. In ons aanbod van groepstraining is er Mobility Training om mobiliteit te verbeteren, daarnaast we bieden persoonlijke Mylogenics Behandeling en revalidatietraining aan.

veel behandelde klachten

MYLOGENICS behandeling

Mylogenics is een relatief nieuwe behandelwijze voor allerlei soorten (chronische) blessures die bijna onmiddellijk resultaat levert. Deze methode integreert technieken van diverse therapieën, waaronder ART (Active Release Techniques), spieractivatie, en functioneel rekken en bewegen.


Bij Mylogenics™ gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van je klacht. Bij 80% van de blessures is het namelijk zo dat daar waar je pijn hebt, niet de oorzaak van de klacht zit.

Met behulp van Mylogenics™ worden de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel binnen enkele minuten opgespoord. De zwakke schakels worden direct behandeld, en er kan een doelgericht trainingsschema en/of advies over voeding en/of suppletie worden aanbevolen om het herstel te bevorderen. 

Voor het beste resultaat is het belangrijk om naast de behandeling een specifiek trainingsprogramma in de sportschool te volgen.


Behandelingen bieden snelle verlichting van pijn en een onmiddellijke verbetering van sportprestaties, evenals soepelere bewegingen in het dagelijkse leven. 


Als je klachten hebt en wil onderzoeken of Mylogenics™ oplossing kan bieden, dan kun ook de website van Mylogenics Nederland  bezoeken voor nog meer informatie.

bekijk tarieven


MOBILITY Training

Mobiliteitstraining is essentieel voor het verbeteren van flexibiliteit en het verlagen van het risico op blessures. Het gaat verder dan traditioneel stretchen door oefeningen die niet alleen de flexibiliteit verbeteren, maar ook de stabiliteit versterken en de algehele bewegingskwaliteit bevorderen.


Studies hebben aangetoond dat regelmatige mobiliteitstraining het risico op blessures kan verminderen, vooral bij activiteiten die veel flexibiliteit vereisen, zoals hardlopen en gewichtheffen.


Daarnaast draagt mobiliteitstraining bij aan een betere lichaamshouding door een correcte uitlijning van de gewrichten, wat kan helpen bij het verminderen van rugklachten.


Bij blessureherstel kan mobiliteitstraining ook van grote waarde zijn.


Wij beschikken over gekwalificeerde Mobility Trainers die Mobility Group Training geven op vaste momenten in de week, maar je kunt ook een afspraak maken om een gepersonaliseerd trainingsprogramma op laten stellen.

teambonding en krachtopbouw

Veel behandelde klachten

  • Hernia
  • Nekklachten, veelal gepaard met hoofdpijn
  • Rugklachten
  • Verminderde mobiliteit in de heupen
  • Schouderklachten, Frozen Shoulder
  • Pijnlijke knieën
  • Pees / biceps ontstekingen
  • Pols blessures
  • Bovenbeen blessures

Wat als mijn arts een operatie aanraadt?

Er zijn uiteraard gevallen waarbij een operatie onvermijdelijk is. Maar omdat Mylogenics een niet-invasieve behandelmethode zonder bijwerkingen is, is het altijd de moeite waard om te proberen., zeker als je vastloopt met fysiotherapie of andere behandelingen. Overleg eventueel eerst met je behandelend arts.

MYLOGENICS behandeling tarieven

INTAKE CONSULT + 1e BEHANDELING

Duur 60 minuten - €85

Het intakegesprek met eerste behandeling is essentieel om vast te stellen of Mylogenics™ de klacht kan verhelpen en hoe je lichaam reageert. Aansluitend wordt er een behandelplan voorgesteld. Mylogenics™ vervolgbehandelingen duren 25 tot 45 minuten. De spieren worden gericht behandeld en 'losgemaakt', daarnaast krijg je een persoonlijk trainplan om op te trainen.


Het benodigde aantal behandelingen varieert per persoon. Meestal zijn 4 tot 10 behandelingen afdoende, maar langdurige klachten en blessures kunnen complexer zijn en meer tijd vergen om te herstellen. Het is soms even zoeken en testen wat werkt.


VERVOLGBEHANDELINGEN

Duur 45 minuten - €75

Duur 25 minuten - €45

* Wanneer je een abonnement bij STERK hebt ontvang je korting op bovenstaande tarieven.

Locatie in NAARDEN, direct langs de A1, gratis parkeren