Boutique fitness STERK in Naarden
Weetjes
Floor
Weetjes
09/23/2022
2 min

Boutique fitness | Dat moet je zeker doen!

09/23/2022
2 min

Sportscholen zijn er in alle vormen en maten. Zo is er ook een 'Boutique Fitnessclub', zoals STERK Lifestyle Gym. Maar, wat is boutique fitness nou eigenlijk? In dit artikel leggen we het uit, zodat je kunt bepalen of het iets voor je is.

Wat is het?

Boutique Fitness staat voor 'speciale focus' en een hoogwaardig gespecialiseerd trainingsaanbod

Het woord boutique, of in het Nederlands boetiek, betekent ook wel een kleine winkel die modieuze kleding of accessoires verkoopt, of een bedrijf dat een verfijnde klantenkring bedient. Dit geeft al gauw het gevoel weer van de expertise, persoonlijke aandacht en hoge kwaliteit waar het bij een boutique fitnessclub om draait. 

Tegenwoordig hebben we als consument veel keuzes, te weinig tijd en willen we hogere kwaliteit. Leden van een boutique sportschool kiezen bewust voor meer aandacht, kwaliteit en goede sfeer. Ze vinden het belangrijk dat er gelet wordt op details; persoonlijk ontvangst, de professionaliteit van de trainers, aangename muziek en een smaakvolle inrichting, keuze uit goede koffie en shakes. Alles is op elkaar afgestemd om een totaalervaring aan te bieden die gewoonweg… klopt. 

Wat vind je bij een boutique sportschool?

  1. De beste trainers
    Een boutique sportschool investeert in hoog gekwalificeerde, betrokken trainers. Wie houdt er niet van een charismatische coach waarvan je echt wat leert? Daarnaast is er een zeer uitgekiende trainingsprogrammering die rekening houdt met de beschikbare tijd en de verschillende trainniveaus van leden. Korte trainprogramma’s waarin je gecontroleerd bouwt en afgemat wordt. Ideaal!

  2. Community gevoel
    ‘Hey Karin, leuk je weer te zien! Heb je zin in je circuittraining?’ Een persoonlijk welkom kan bijdragen aan het gevoel dat je welkom bent in de boetiek. We zijn steeds vaker op zoek een activiteit te delen met een groep gelijk denkenden. Zo worden we niet alleen fitter, slanker en gezonder, maar hebben we ook nieuwe contacten en sluiten we zelfs nieuwe vriendschappen!

  3. (Financieel) gemak.
    Bij boutique gyms kun je per keer betalen en zijn er flexibele abonnementen en rittenkaarten. Je hoeft niet vast te zitten aan een abonnement. Ook gaat een groot deel gemakkelijker doordat het boekingssysteem en betalingen online plaatsvinden. Zo blijft er meer ruimte over voor persoonlijke aandacht in de club. 

Boutique Studio trend

De boutique fitness trend is inmiddels een welbekend concept in Nederland. De trend is komen overwaaien uit Amerika, zoals veel trends doen. Eén van de eerste en grotere voorbeelden van een boutique studio zijn namen zoals Rocycle, High Studios en PLTS. Elke boutique gym heeft zijn eigen concept. De één combineert spinning en roeien, de ander focust zich op HITT of Yoga en Pilates trainingen. Bij deze trend staat de ervaring centraal en draait het om inspireren, genieten en natuurlijk, sporten

Boutique Fitness bij STERK

STERK onderscheidt zich met de specialisatie 'full body krachttraining voor 35+'. We begeleiden bij het sterker maken van je lichaam en het onderhouden van je kracht en conditie. Dit doen we met effectieve 45-minuten full body trainingen in kleine groepen, of met personal training en coaching in de Open Gym. Bij STERK staan we voor persoonlijke aandacht, goede sfeer en snel resultaat!

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Categorieën